Регистрация

Пиле Тандури с кисело мляко



Пиле Тандури с кисело мляко
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2253

Мариновано пиле по индийски с джинджифил и кориандър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 19.07.2017

Автентично пилешко тандури правят Лора и Стоян като готвят цяло пиле, което се потапя във вкусна млечна марината. Водещите обясняват, че не е фатално, ако в домакинството няма пещ тандури, защото рецептата може да бъде спазена, дори и термичната обработка да протече на грил или фурна. Важно е да се спазят подправките и приблизителните им пропорции, както и правилото за поне 8-часово киснене на месото в маринатата.

За начало се приготвя лучената паста, като кимион и кориандър на зърна се запичат на сух тиган и щом започнат да освобождават аромати, се счукват в хаванче. След това се смесват в купата на блендера с лук, чесън, лимонова кора, джинджифил, кайенски пипер, сладък червен пипер, гарам масала, куркума, сол и черен пипер. Ако искате да си набавите всичко както трябва, по-добре пазарувайте от магазин за индийски подправки или специализиран магазин за подправки. Следва да развъртим чопъра и да превърнем сместа в ароматна лучена паста.

Тя се смесва с гъсто кисело мляко, а след това в маринатата полягва месото от цяло пиле, което сме разполовили и отървали от кожата, след като сме извадили гръбнака. Той може да бъде запазен за домашна пилешка супа или бульон. Ако искате да видите точно как се маха - гледайте какво прави с птицата Стоян Сейменски в началото на видеото. Преди печенето оставете пилето да се маринова в хладилник и след това просто го метнете на грила. Ето как индийците си правят пиле на грил.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта