Регистрация

Пиле на тиган с портокали и царевица

Пиле на тиган с портокали и царевица
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 4209

Царевица, лучени кръгчета и чушки акомпанират на пилешко бутче с резени портокал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пилешко бутче с кожата, обезкостено
  • 1 портокал, нарязан на резени
  • 4 супени лъжици с връх царевица, варена
  • зелени и червени чушлета, на хапки
  • лучени кръгчета
  • 1 с.л. масло
  • 1 с.л. олио
  • сол, пипер и чесън на прах

Начин на приготвяне:

1. Овкусете пилето със сол, пипер и чесън на прах. Загрейте маслото и олиото в голям широк тиган, докато маслото се разтопи.

2. Сложете пилето в тигана с кожата надолу. Добавете резените портокал в тигана и ги печете заедно с пилето на средна температура за 8 минути.

3. Обърнете пилето (проверете дали има още мазнина на дъното) и печете и от другата страна. Направете същото с портокалите.

4. В другия край на тигана, загрейте малко олио или масло и сложете лука. Оставете го да се пържи за около минута.

5. Добавете чушлетата и пържете още 2 минути. После сложете готовата царевица при лука и чушлетата и пържете още 5 минути, като овкусите със сол и бъркате от време на време. Пробвайте дали пилето е готово, като го пробиете с нож или пробиете най-дебелата част на месото и ако течността излезе чиста, пилето е готово.

6. Изстискайте сока от портокалите върху пилето и царевицата. Оставете да къкри минута и прехвърлете всичко върху чиния. Сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта