Регистрация

Печено телешко с фъстъчен сос

Печено телешко с фъстъчен сос
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2859

Телешко със сос и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г телешка флейка
  • ⅓ ч.ч. терияки сос с ниско съдържание на натрий
  • ½ ч.л. (разделена на две) лют сос (например табаско)
  • 4 стръка зелен лук, нарязан на колелца от по 2,5 см
  • 1 червена сладка чушка, почистена от семената и нарязана на хапки
  • 2 с.л. нискомаслено фъстъчено масло

Начин на приготвяне:

1. Загрейте грила.

2. Почистете месото от тлъстините и го нарежете тънко диагонално.

3. В средна купа смесете терияки соса и ¼ ч.л. лют сос.

4. Прибавете резените месо и ги покрийте хубаво със соса.

5. Покрийте съда и оставете в хладилника за 30 мин.

6. Набодете месото на шишове, като редувате със зелен лук и сладка чушка.

7. Заделете маринатата.

8. Изпечете шишчетата на грила, докато месото порозовее леко по средата или до желаната готовност.

9. В малка тенджерка смесете фъстъченото масло, вода, ¼ ч.л. лют сос и 2 с.л. от заделената марината.

10. Сгорещете на умерено силен огън и гответе докато всичко се стопли равномерно.

11. Извадете месото и зеленчуците от шишовете и поднесете с фъстъчения сос.

 

 

Източник: wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта