Регистрация

Печено пиле на скара с текила



Печено пиле на скара с текила
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1297

Мариновано пилешко в саламура със захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 15.09.2017

Марината за пилешко месо - звучи странно да приготвяме мръвки, като ги киснем в сос, достоен за туршия, но истината е, че така месото и особено сухите пилешки гърди стават по-профирни, сочни и апетитни. В тази странна рецепта за пиле по мексикански бутчета и гърди се готвят заедно и преминават през две маринования.

Започваме с направата на саламура за месо. В тенджера се загрява вода с черен пипер, сол и захар и щом кипне и солта, и захарта се разтворят, се прелива в стъклена купа и се шокира с лед. После в нея се добавя сока и кората на два лайма, намачкан чесън и текила. Пилешкото месо кисне в тази смес между 8 и 24 часа, но когато излезе от течността, го очаква втори овкусител.

Пастата за доматена марината се прави като в чопър парчетата обелен домат се смесват със зехтин, кимион, кориандър, канела, лют пипер или чипотле, чесън и лимонов сок. Пилешкото се вади от саламурата и се намазва с пюрираната марината. В нея трябва да преседи още около 40 минути. Накрая мръвките се пекат върху барбекю, скара или наребрен тиган, като можете по време на готвенето да ги намажете повторно, ако ви е останал сос от втората марината. При поднасяне не пропускайте да сервирате и резен лайм или лимон.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта