Регистрация

Печени патладжани с чушки и чесън

Печени патладжани с чушки и чесън
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3008

Салата от патладжани с печени пиперки и чеснова заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 патладжана
  • 6 чушки (3 зелени и 3 червени, ако искате да е по-шарено)
  • сол
  • връзка магданоз
  • зехтин

За соса:

  • 4 с.л. зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 с.л. оцет

Начин на приготвяне:

1. Патладжание измийте и нарежете на дебели шайби (около 2 см.). Посолете и оставете настрана за 15 минути да пуснат горчивината си. След това измийте под течаща вода и подсушете.

2. Чушките наредете в тавичка и запечете на 200 градуса. Когато ципата им се отлепи, извадете и увийте във вестник и найлонов плик. Оставете да починат 10-тина минути.

3. Обезгорчените патладжани намажете със зехтин, посолете отново и подредете в тавичка. Запечете на 200 градуса. След това подредете на дъното на блюдо.

4. Изпечените и обелени чушки нарежете на лентички, а магданоза наситнете. Смесете чушките с магданоза, подправете със сол и зехтин и поръсете върху патладжаните.

5. Намачкайте чесъна с малко сол. Залейте с оцета и зехтина, добавете черен пипер и със соса залейте ястието. Ако преседи няколко часа в хладилник преди сервиране става още по-вкусно.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта