Регистрация

Печени крилца на тиган

Печени крилца на тиган
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1009

Печени пилешки крилца с подправки и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешки крилца (горна и средна част без долна)
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. лют пипер или кайенски пипер
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 1 ч.л. лук на прах (ако имате)
  • 1-2 с.л. олио
  • магданоз за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Крилцата почистете, ако има перушинки по тях и разрежете на свивката, за да се разделят на горна и средна част. Прехвърлете в купа.

2. Поръсете с изброените подправки и разбъркайте хубаво. Оставете на стайна температура за 30-тина минути, за да се мариноват в сухата марината.

3. Намазнете голям тиган с незалепващо покритие с 1-2 с.л. олио, сгорещете на умерен огън и подредете крилцата в него. Дръжте на огъня 10-12 минути. Внимавайте, защото по-тънката средна част се готви по-бързо от по-дебелата горна част. С щипки обърнете крилцата когато са готови.

4. Оставете да се готвят още толкова време и от другата страна.

5. Извадете и по желание поръсете с пресни листа магданоз. Поднесете докато ястието е топло. По желание можете да гарнирате с пресни зеленчуци, картофи или ориз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта