Регистрация

Печени картофи със спанак и праз лук



Печени картофи със спанак и праз лук
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1787

Постни картофи с праз лук и спанак.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 17.11.2017

Лесна и различна гарнитура с печени картофи на фурна показва Лора Найденова, като решава да разнообрази обикновените идеи за картофена запеканка с нещо също толкова простичко за направа, но доста по-нестандартно. Рецептата за печени картофи със зеленчуци може да послужи и за постно основно, в което се смесват различно вкусове, аромати и цветове и е подходящо за трапезата на Бъдни вечер.

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Към тях се прибавя нарязан на едро праз лук и нарязан на шайби червен лук. Зеленчуците се прехвърлят в тава и се овкусяват със сол, пипер, намачкан чесън, балсамов оцет и зехтин, а след това влизат във фурната на 180 градуса за 45 минути, като трябва да се разбъркат 2-3 пъти по време на печенето.

След изваждане към зеленчуците се добавя наситнен пресен спанак, а ястието се поднася със свежи листенца магданоз и по желание със запечени на сух тиган ядки.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта