Регистрация

Печени зеленчуци със сирене



Печени зеленчуци със сирене
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1749

Печени патладжани с тиквички и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 02.10.2017

Най-вероятно рецептата за рататуй вдъхновява Лора и Стоян да се загледат в българския пазар за зеленчуци през есента и да сътворят една нова рецепта за печени зеленчуци със сирене, която се превръща в леко основно за все още топлите дни на есента. Липсата на месо прави ястието профирно, а комбинацията от чушки, патладжани и тиквички с домат е шарена и вкусна, особено щом се допълни с бяло сирене, което по желание може и да е козе. Ето как се прави:

Патладжаните се обезгорчават и подсушават, тиквичките и лука също се нарязват на шайби, а след това, приятно намазнени се запичат на грил, плоча или грил тиган. Така придобиват страхотен аромат на есен и печени зеленчуци. За да са още по-вкусни, приготвяме дресинг от намачкан чесън с лимонов сок и магданоз. После започваме да редим в тавичка шайби зеленчуци. Мажем ги с дресинг, а между редовете се добавя бяло сирене и резени пресен домат. Накрая всичко влиза във фурната за половин час.

А когато излезе от пещта, пред нас има здравословно ястие в много цветове, което може да се хапва както топло, така и студено.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта