Регистрация

Печена сьомга с домати и салата с ориз

Печена сьомга с домати и салата с ориз
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 6234

Риба с домати и ориз на пара.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 филета от сьомга
  • 4 чери домата, нарязани на резенчета
  • 1 ч.л. босилек
  • 100 г ориз басмати
  • 50 г див ориз
  • шепа шушулки дребен боб (тип джудже), нарязани на малки парчета

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 190 градуса.

2. Измийте ориза няколко пъти и го сложете в дълбока тенджера с дръжка, с около 200 мл вода.

3. Оставете да заври бавно, после намалете веднага температурата, покрийте и го оставете да къкри за около 20 минути.

4. Когато е полуготов, добавете дребния боб в тенджерата и пак покрийте.

5. Междувременно, поръсете с босилека филетата и сложете доматените резенчета отгоре. Печете около 20 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта