Регистрация

Печена риба с лук и моркови

Печена риба с лук и моркови
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 5000

Речен костур във фолио с пресни билки и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 грама речен костур или друг вид сладководна риба по избор
  • 1 лимон
  • сол на вкус
  • 2 моркова
  • 2 глави лук
  • 3 с.л. масло
  • лимонов сок
  • връзка копър или други зелени подправки по желание

Начин на приготвяне:

1. Почистете и измийте рибата, след това втрийте обилно сол в тялото й и поръсете с лимонов сок.

2. Нарежете на ситно лука и морковите и ги сотирайте в мазнина за няколко минути.

3. Напълнете корема на рибата със запръжката, смесена с наситнените зелени подправки, маслото и още лимонов сок. Ако ви остане от зеленчуците, сложете ги върху костура.

4. Увийте стегнато в алуминиево фолио, поставете в тавичка и печете за 30 минути на 200 градуса.

5. Поднесете с любимата гарнитура и резени лимон.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта