Регистрация

Печен свински джолан с гарнитура



Печен свински джолан с гарнитура
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 7439

Свински джолан на бавен огън с гарнитура от печени картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 12.01.2018

Страхотна рецепта за свински джолани с гарнитура от печени зеленчуци, която е достойна дори за трапезата на Коледа показват Лора и Стоян, като готвят отделно месото и зеленчуците по два различни начина на фурна, които правят мръвката крехка и сочна, а картофите и цвеклото с приятен сладникав вкус.

Първо се захващаме с джоланите, като ги овкусяваме със сол и пипер и ги запичаме в сух тиган колкото да се запечати месото от всички страни. В същия съд, след като сме извадили мръвките и сме ги сложили на дъното на земен гювеч, запържваме моркови, целина, чесън и лук, а после ги изсипваме върху свинското. Отгоре заливаме с червено вино, добавяме мащерка и дафинов лист, похлупваме с капака и готвим за 5 часа на 140 градуса.

През това време се връщаме на плота, за да направим и гарнитурата. Преди да си дадем дългата готварска почивка по време на темичната обработка, просто трябва да измием няколко картофа и няколко глави цвекло, да ги подредим в тава, да ги посипем обилно с морска сол и да ги пъхнем за 3 часа във фурната до гювеча. След това ги белим и режем на хапки, смесваме с нарязан на полумесеци червен лук и овкусяваме със сол, пипер, бахар, копър, лимонов сок и зехтин. Гарнитурата е готова.

Изпеченият джолан се вади от гювеча и се допича за 10-тина минути на решетка, за да хване коричка. Сервира се с редуцирания сос от печенето, останал в гювеча и монтиран със студено масло. Получава се идеалната манджичка от свински джолан с маслено винен сос и апетитна гарнитура.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта