Регистрация

Патешко с ориз и гъби

Патешко с ориз и гъби
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 10696

Патешко с лук и ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г патешки гърди
  • лук шалот
  • 600 г гъби (шийтаке или печурки)
  • 3 стръка зелен лук
  • 3 порции задушен ориз

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете тиган на умерено-силен огън и сложете част от патешката мазнина, която се намира между кожата и месото с малко зехтин.

2. Добавете наситнения шалот и нарязаните гърди. Овкусете със сол и пипер.

3. Оставете месото да покафенее леко и добавете фино нарязаните гъби. След това добавете соев сос на вкус.

4. Изключете огъня и добавете нарязан зелен лук.

5. Поднесете върху задушен ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
2
3 става
1
2 едвам
3
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта