Регистрация

Паста орекиете с броколи чиме ди рапа

Паста орекиете с броколи чиме ди рапа
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 3317

Паста с аншоа и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг броколи чиме ди рапа (можете да използвате и обикновени)
  • 4 скилидки чесън
  • 6 аншоа
  • 2 с.л. чист зехтин
  • люти чили чушлета (по желание)
  • 500 г паста орекиете

Начин на приготвяне:

1. Почистете зеленчука от всички твърди части. Запазете листата и цветчетата. Сложете ги в голяма тенджера, добавете вода и оставете да заври.

2. Докато чакате водата да заври, сложете в по-голям тиган зехтин, аншоа и чесъна и пържете няколко минути, докато аншоата започне да се разтапя.

3. След като водата с броколите заври, сложете лъжичка сол (чаена на литър вода) и добавете пастата орекиете. Варете ги 2 минути по-малко, отколкото пише на опаковката, отцедете ги заедно със зеленчуците и ги прибавете към зехтина и аншоато. Разбъркайте и пържете някоко минути, докато всичката течност се изпари.

4. Сервирайте със ситно нарязани чили чушлета отгоре и добавете малко настъргано сирене пармезано реджиано ако желаете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
2
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта