Регистрация

Парти сандвичи с кюфтета



Парти сандвичи с кюфтета
Средно   |   Порции 18 броя   |   Видяна: 1474

Ордьовър от мини сандвичи с мини кюфтета и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.08.2017

Парти бургери с чеснови сладникави домашни питки, замесени с меласа и печен чесън и напълнени с кюфтета от кайма смес и домашен доматен сос показват Лора и Стоян като дават идея за модерна храна, с която да посрещнем гости на домашно парти. За съжаление, ако искате да направите рецептата точно както е показана в предаването, ще трябва да си отделите час време, но пък всеки компонент на вашите бургери ще бъде домашно направен. Дано компанията оцени труда ви, който ще проличи от вкусните хамбургери на клечка, които ще можете да поднесете.

Най-добре започнете с тестото, защото за него ще трябва и време за втасване, а всички знаем, че минутите са ценни, когато очакваме гости и трябва да свършим куп домакинска работа и доста дейност по изпипване на външния вид. Правим го нетрадиционно, като за начало поставяме скилидки чесън в алуминиево фолио, овкусяваме със сол, пипер и зехтин и запичаме, за да се карамелизират. През това време замесваме тестотот със суха мая, меласа и брашно и оставяме да втаса. След това печения чесън намачкваме и премесваме с него тестото. Така се получават апетитни леко сладникви малки питчици, които се изпичат, охлаждат и разполовяват.

За кюфтетата избираме кайма смес, която можем да си поръчаме да ни смелят в магазина. Замесваме я с хлебни трохи, магданоз, пармезан, див лук, яйце и подправки. Ако нямате див лук, използвайте обикновен пресен. После оформяме 18 кюфтенца и печем на фурна. А докато те се готвя, правим доматения сос като запържваме лук и чесън в тенджерка, добавяме белени домати от консерва, магданоз и пюрираме. Малко преди да извадим кюфтенцата, може да ги поръсим с пармезан или кашкавал, за да хванат коричка.

Накрая сглабяме сандвичите като редим дъно на питка, кюфте с пармезан, доматен сос и похлупаче. За разкош можете да набодете на парти клечка. По желание можете пък да сложите майонеза, сос барбекю, чили или друг любим ваш сос. Можете да добавите и пресни зеленчуци като айсберг, домат, краставица, бейби листенца.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта