Регистрация

Панирано пилешко с корнфлейкс и моцарела

Панирано пилешко с корнфлейкс и моцарела
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 867

Пилешки пръчици или пиле корнфлейкс с чесън и кашкавалена сърцевина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г месо от пилешки бутчета без кожа и кокал (може и пилешки гърди)
  • парче люто чушле по желание
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2/3 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • лют пипер по желание
  • 1 топка моцарела или 100 г твърдо жълто сирене от вид по избор
  • 4 с.л. брашно
  • 1 яйце
  • 100 г корнфлейкс
  • 150 мл олио

Начин на приготвяне:

1. Месото нарежете на парченца и изсипете в купата на чопъра. Добавете чесъна, парчета люто чушле, солта и пипера. Смелете докато се получи сравнително хомогенна каша.

2. Пресипете в купа и с ръце опипайте, за да сте сигурни, че няма парчета. Ако има - смелете ги отново. Замесете добре.

3. Разбийте яйцето в чиния. В друга изсипете корнфлейкса и го понатрошете със сухи ръце, за да станат парчетата по-малки. В трета сипете брашното. Изсипете си в купичка олиото, предвидено за готвене. Нарежете на пръчици моцарелата или избраното от вас жълто сирене.

4. Топвайте ръка в олиото и разтривайте. След това в дланта си или върху намаслен плот разстилайте парче от каймата колкото за малко кюфте, но във формата на кебапче, а след това сплесквайте.

5. Слагайте в средата резена жълто сирене и завивайте на руло. Всяко рулце овалвайте първо в брашно, след това в разбито яйце, а на финала в корнфлейска. Редете си готовите пурички в чиния или поднос.

6. Когато сте готови, изсипете олиото от купичката в тиган и сгорещете на средна степен. Пържете пуричките на няколко тура като въртите от всички страни докато хванат златист и апетитен загар.

7. По желание поднесете с кетчуп или друг сос за топкане. За възрастните това е идеалното мезе, а за децата - вкусно основно.

 

Източник: YouTube/Recipes of the world

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта