Регистрация

Панирано заешко с бекон и винен сос



Панирано заешко с бекон и винен сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1868

Манджа от заешко със зеленчуци и сини сливи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 01.03.2017

Готвим си заешко месо с основен стремеж ястието да е вкусно и крехко. Затова овкусеното месо със сол и пипер се овалва в брашно и се пържи преди да влезе за същинското си готвене във фурната. За компания на зайчето приготвяме и запръжка от моркови, лук, целина и чесън, в която добавяме бекон, за да разведри малко иначе сухото по своята текстура месо. В тигана при зеленчуците добавяме и червено вино, което придава онзи специфичен аромат на гозбата, който ни напомня за бабината кухня.

Накрая прехвърляме панираното заешко месо заедно със зеленчуците и винения сос в гювеч или тава, добавяме мащерка и дафинов лист, които да придадат завършеност на ястието и отгоре заливаме с накиснати в бренди сушени сини сливи. Ето я и класиката от заешко месо със сушени плодове, бекон и винен сос, просто обогатена с добавката на още малко зеленчуци. Запичаме всичко заедно за 2:30 часа и манджата е готова. Може да се сервира с наситнен пресен магданоз.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 30
  2. тра
  3. 808
  4. лук
  5. 200
  6. 10
  7. зеле,
  8. чесън
  9. зеленчуко
  10. ги

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта