Регистрация

Палачинкова торта от бананови палачинки

Палачинкова торта от бананови палачинки
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 1825

Палачинкова торта с крем сирене, сметана, плодове и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За банановите палачинки:

  • 60 г масло
  • 1 голям или 2 малки банана
  • 250 мл мляко
  • 100 г брашно
  • 4 яйца
  • 1 ч.л. канела на прах
  • 2 пакета ванилова захар
  • щипка сол
  • 2 щипки карамфил на прах
  • 1/3 ч.л. индийско орехче

За плънката:

  • 250 г крем сирене
  • 100 г пудра захар
  • 2 пакета ванилова захар
  • 100 мл течна сладкарска сметана
  • парчета ягоди, боровинки, малини или други плодове по желание

За глазурата:

  • 125 мл сладкарска сметана
  • 15 г масло
  • 50 г пудра захар
  • 1 ч.л. канела
  • 50 г счукани на едро ядки от вид по ибор (плюс цели ядки и плодове за украса)

Начин на приготвяне:

1. С пасатор или блендер разбийте на пюре банана с млякото и маслото на стайна температура. След това сменете приставаката с такава за миксерно разбиване и вкарайте яйцата, брашното и многото подправки. Трябва да се получи воднисто и гладко тесто за палачинки. Приберете го в хладилник за 1 час. След това от него изпечете не много дебели палачинки с еднакви размери.

2. Разбийте сметаната за плънката на твурда пяна. В друг съд разбийте крема сиренето със захарта и ваниловата. Добавете към него сметаната и бъркайте на бавн обороти. Когато се получи гладък крем, добавете в него парчета плодове или шоколадови капки по желание.

3. Сглобете тортата като редите палачинки и крем до изчерпване на количеството. Най-накрая завършете с палачинка. Ако няма да правите глазура, можете да намажете и върху последната палачинка с част от крема. Така ще си спестите малко работа.

4. Разбийте на пяна сметаната с маслото и пудра захарта. Добавете канелата и ядките, разбъркайте и намажете последната палачинка. Украсете с ядки, топинг за сладоледи, плодове, шоколад или каквото друго харесвате и имате под ръка. Съхранявайте в хладилник до 1 седмица.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта