Регистрация

Пай с череши, къпини и захарна глазура

Пай с череши, къпини и захарна глазура
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4868

Черешов пай с къпини и царевичен сироп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 бр. готово тесто за пай
  • 630 г конфитюр от череши
  • 2 ч. къпини
  • 3 с.л. царевично нишесте
  • ½ ч.ч. пудра захар
  • 1 с.л. лек царевичен сироп (или глюкоза)
  • 3-4 ч.л. вода
  • ¼ ч.ч. нарязани бадеми

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 200°C.

2. Разточете тестото според указанията на опаковката. Разстелете го във форма за пай с диаметър 23 см.

3. В голяма купа смесете продуктите за пълнежа. Изсипете пълнежа в покритата с тесто за пай тава.

4. Покрийте пълнежа с второто тесто за пай. Запечатайте ръба на пая и го накъдрете.

5. Разрежете няколко процепа в горното тесто. Печете 15-20 мин., покрийте ръба на пая с ленти от фолио, за да не се препече много.

6. Когато извадите пая от фурната, смесете в малка купа пудра захар, царевичен сироп (или глюкоза) и достатъчно количество вода и разбъркайте, докато получите гладка смес с желаната от вас консистенция.

7. Полейте пая отгоре с глазурата. Поръсете с бадемите. Оставете пая да изстине поне 1 час преди да сервирате.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта