Пай с цариградско грозде
Тестен сладкиш с бодливо грозде и канела.
Необходими продукти:
- 4 чаши прясно цариградско грозде, без стъблото и опашката (през лятото и есента е лесно да си го намерите във всеки по-голям плод и зеленчук)
 - 1½ чаша захар
 - 4 лъжици тапиока за бързо готвене
 - 1/2 лъжица сол
 - 1/4 лъжица канела
 - щипка смлян джинджифил
 - 1 лъжица масло
 - 1 двойна кора пай
 
Начин на приготвяне:
За мен това беше първото ястие, при приготвянето, на което използвах цариградско грозде и мисля, че се оказа доста добро. Получи се доста интересен и вкусен пай. 
1. Намачкайте половината плодове в средно дълбока тенджера.
2. Смесете захарта, тапиоката, солта и подправките. Добавете ги към намачканите плодове и разбъркайте.
3. Сложете плодове да заврят. Оставете да врят, докато набъбнат и започнат да се получават мехурчета. Варете още 2 минути.
4. Добавете останалите цели плодове в тенджерата. Разбъркайте за кратко.
5. Изсипете сварените плодове върху готова кора за пай. Намажете отгоре с масло и покрийте пълнежа с кора за пай.
6. Печете 35 минути на 200 °C. Оставете да изстине преди да сервирате.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ