Регистрация

Отвара от мента за отслабване и спокойствие



Отвара от мента за отслабване и спокойствие
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 4104

Лекуване на нерви с чай от мента и отслабване с билкова отвара.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ментата е силно ароматна билка, чиито мирис не се харесва на всеки. Едни я обожават като добавка към десерти и напитки, други никак не се радват, когато я надушат в сладкиша или чая си. Но сякаш никой не е безпристрастен към малките уханни листенца. Освен в кулинарнията мента се използва и в народната медицина, където лекува нерви и помага в борбата с излишните килограми. В канала Баба Знае откриваме и как се прави запарка от мента и за какво е полезна тя.

Най-добре си набавете свежи листа, но ако нямате, опитайте и със сухи. Тяхното качество е по-високо, ако ги си купите от билкарска аптека, а не от готовите пакети с чай. 12-15 пресни листенца се счукват в хаванче и се заливат с 250-300 мл вряла вода. Оставят се да се запарят под капак за един час. Ако използвате сухия вариант, на същото количество вода се слагат 2 с.л. - подчертава авторката на Баба Знае.

Запарка от мента се използва, за да се подсили ефекта на диета за отслабване. Ментовите листа активизират метаболизма, както и борят умората в целия организъм. Освен това потискат глада и апетита.

Същата отвара можете да използвате и за да укротите изопнатите нерви. Вижте във видеото как точно се прави и използва и за какви проблеми още може да помогне ментата.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
5
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта