Ориз с пилешки крилца и сос от лимонова трева
Крилца и китайски наденички, гарнирани с ориз.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. ориз
 - сос с лимонова трева
 - 300 г пилешки крилца
 - сушен босилек
 - лук
 - чесън
 - джинджифил
 - 3 китайски наденички
 - пилешки бульон
 
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука, чесъна и джинджифила много ситно.
2. Нарежете наденичките, също много фино.
3. Сгорещете тиган и сложете първо наденичките, за да пуснат от мазнината си, след това добавете лука, чесъна и джинджифила.
4. Разбъркайте докато лукът стане прозрачен и веднага след това добавете около 1 ч или повече пилешки бульон.
5. Смесете хубаво и след това, когато варите ориза, използвайте този сос вместо вода.
6. Когато оризът е готов, го оставете на топло и поръсете със сушен босилек. Разбъркайте и оставете за около 5-10 мин.
7. Междувременно пригответе пилешките крилца, като ги мариновате в соса с лимоновата трева и ги изпържите на маслена баня.
8. Поднесете с ориза.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ