Регистрация

Оливада - гръцка разядка от маслини

Оливада - гръцка разядка от маслини
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2564

Маслинова паста с чесън и зехтин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г маслини без костилки (черни или каламата)
  • 2-4 скилидки чесън
  • 5 с.л. студено пресован зехтин
  • лют пипер или чили на прах по желание
  • 50-80 г орехи по желание

Начин на приготвяне:

1. В купата на блендера добавете маслините, орехите, чесъна, лютия пипер и след това залейте със зехтина.

2. Бръмнете до получаването на каша, не е необходимо да е фино смляна.

* Ако искате вкусът на ядки да е по-натрапчив, предварително може да запечете орехите на 200 градуса за 10 минути. Така се освобождава по-интензивен аромат.

** Тази паста е подходяща за мазане върху филийка хляб, за топкане на солени бисквитки, крекери и дори царевичен чипс и солети. В Гърция се хапва за закуска.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 5 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта