Регистрация

Нян го - традиционни китайски новогодишни сладки

Нян го - традиционни китайски новогодишни сладки
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 4299

Китайски десерт със сладко оризово брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г сладко оризово брашно мочико (ще го намерите в магазините за азиатски храни и хранителни продукти)
  • 3/4 ч.ч. зеленчуково олио
  • 3 яйца
  • 2 ½ ч.ч. обезмаслено мляко
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 с.л. сода за хляб
  • 225 г червен азиатски боб адзуки (можете да използвате и обикновен червен боб)

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички съставки, освен адзуки с миксер на средна скорост за 2 мин. Бъркайте още 2 мин. на висока скорост.

2. Поръсете с оризово брашно тавичка с размери 22,9х33 см, която предварително сте намазали с олио или сте поръсили с незалепващ готварски спрей. Разстелете половината от течното тесто на дъното на тавичката за печене.

3. Разпределете червения адзуки боб (може да смесите малко тесто със зърната, ако са много големи, за да се разпределят). Поръсете другата половина върху червения боб.

4. Печете във фурна на 175ºС за 40 - 50 мин. По избор изпечете във формичка или просто в тавичка. С формичка става по-красиво при поднасяне, но ако ще сервирате вкъщи, може да изпечете и в обикновена тавичка.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта