Регистрация

Мързеливо печено пиле по азиатски

Мързеливо печено пиле по азиатски
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 5350

Мариновано цяло пиле се пече до златисто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 цяло пиле
  • 2 супени лъжици олио
  • 2 супени лъжици сусамово олио (най-добре първо го загрейте в тиган)
  • 2-3 супени лъжици соев сос
  • 2 супени лъжици оризово вино или оризов оцет
  • 1-2 супени лъжици рибен сос (по желание)
  • 1-2 супени лъжици джинджифил на дребно
  • 2-3 скилидки чесън на ситно
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Смесете всичко освен пилето в купа.

2. Поставете пилето на дъска за рязане и го разрежете през гърба. Това се прави, за да може пилето да легне напълно и да поеме по-добре маринатата.

3. Когато сте готови, сложете пилето в торбичка за печене и изсипете вътре сместа от купата. Погрижете се по цялото месо да има от маринатата. Запечатайте торбичката и я оставете в хладилника.

4. Добре е пилето да престои няколко часа или най-добре за цялата нощ.

5. На другия ден, загрейте фурната на 180 градуса, извадете пилето и го сложете в тава с гърдите надолу.

6. Оставете го така за 10-15 минути.

7. След това го обърнете от другата страна и печете още 45 минути или докато стане хубаво и златисто. (Не прегоряло!)

8. Би трябвало да е готово, можете да го сервирате с ориз или зеленчуци. 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
2
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта