Регистрация

Модерна котидж баница



Модерна котидж баница
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2028

Интерпретация на баница с извара и кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ако обичате да хапвате вкусни банички, но обичате разнообразието, то готвещата влогърка Милена дава идеалната за вас идея да разведрите репертоара си за тестената закуска, като вместо извара използвате сирене котидж, а вместо кисело мляко – заквасена сметана. Нищо не пречи да използвате същата рецепта и в традиционния ѝ вариант, като си купите пълномаслено кисело мляко и любимата извара. Начинът на сгъване на баницата също е уникален.

 

Първо си правим плънката като разбиваме яйцата, добавяме в тях котиджа, сметаната, солта и содата. Следва да си намазним правоъгълна тавичка за печене, която не е много голяма. После мажем корите с олио, слагаме плънка и загъваме. Няма смисъл да се описва майсторлъка на загъването, защото видеото го показва идеално.

 

Готовите банички се редят в тавата по показания начин, заливат се с остатъка от плънката и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути. А после можете да ги поднесете с домашна лимонада или любимото смути, ако сте кулинарни модернисти или с чаша боза или айрян, ако сте традиционалисти.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта