Регистрация

Млечна супа с карфиол

Млечна супа с карфиол
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1546

Карфиолена супа със сметана и брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г масло
  • 1 глава лук
  • 1 голям морков
  • 1 стебло целина
  • 1 голяма или 2 по-малки глави карфиол
  • връзка магданоз
  • 2 литра пилешки или зеленчуков бульон
  • 6 с.л. брашно
  • 450 мл мляко
  • 100 мл течна животинска сметана за готвене
  • сол и пипер на вкус
  • заквасена сметана за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. В тенджера с дебело дъно разтопете 50 г от маслото и в него запържете наситнения лук. Щом започне да променя цвета си, добавете моркова и целината, нарязани на кубчета. Гответе още 4-5 минути на умерен огън.

2. Разделете карфиола на розички и ги измийте. Добавете ги в тенджерата. Задушавайте 15-тина минути под капак, като поглеждате перидично да не загори и разбърквате.

3. Налейте бульона след това и оставете да се готви още 10 минути.

4. В касерола разтопете маслото на умерен огън. В отделен съд смесете млякото и брашното. След това през цедка изсипете сместа при маслото, като разбърквате постоянно, за да не се образуват бучки. Когато сместа се сгъсти, махнете от огъня, подправете със сол и пипер и налейте течната сметана.

5. Добавете в супата наситнения магданоз и млечния сос и махнете от огъня.

6. Поднесете по желание със заквасена сметана и крутони. Можете да опикантите с лют пипер, ако обичате огнена храна.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта