Регистрация

Млечна каша от тиква с канела

Млечна каша от тиква с канела
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1515

Варена тиква с мляко и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г парче тиква
  • 350 мл мляко
  • 1 ч.л. канела на прах
  • 80 г масло
  • 3-4 с.л. захар (по-вкусно става с кафява)
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Тиквата почистете от кората и нарежете на малки парченца.

2. В тенджера изсипете млякото и го кипнете. Добавете тиквата, захарта и канелата. Гответе на слаб до умерен огън докато тиквата започне да се разпада на влакна.

3. Махнете от огъня и подправете със студено масло и щипка сол. Разбърквайте или намачкайте с преса за картофи докато стане същинско пюре.

4. Разсипете по купички и сервирайте докато е топло.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта