Регистрация

Месни кюфтета с маслини и моцарела



Месни кюфтета с маслини и моцарела
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1242

Богати кюфтета с кайма, моцарела, чушки и маслини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Да ти потекат лигите - такава е хитрата рецепта на Милена, публикувана в нейния влог da_sgotvim_s_milena, където виждаме едни неустоимо вкусни кюфтета, подходящи както за мезенце, така и за основно. Ако искате да си хапнете богато и щедро, съветваме да удвоите дозите на продуктите, защото тази вкусотия има лошия навик да свършва точно когато се е осладила най-много. Особено ако сте любители на лютичката храна и опикантите месните топчета. Лютото само подклажда апетите!

Първо си нарязваме маслини без костилки и зелена чушка на много ситно. Тук може да се импровизира - по желание можете да сложите лук, да замените зелените с червени чушки и да добавите пресен магданоз. По-екстравагантните кулинари биха си наситнили пресни билки като босилек, джоджен или мента, а защо не мащерка или риган. Всеки си знае на какво обича да му ухаят домашните кюфтета. А и какво ще си пийва с тях, така че да се върже идеално. Аз лично имам друга идея - каймата смес може да е истинска свинщина или иначе казано да спазим правилото 60:40, но онези 40 да не са телешко, а смлян пилешки бут. Тогава табиетата е друга.

Та смесваме каймата с нарязаните много на ситно зеленчуци. По предложение на Милена слагаме и моцарела на малки кубчета и подправяме. Ако сте традиционалисти, не забравяйте кимиона, както прави авторката. И после от всичко най-вкусно за вас, оформете с мокри ръце (за да не ви се лепи) леко сплеснати кюфтенца, които се подпреждат в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре сипете по малко зехтин за готвене или доброто старо вредно олио и хакнете във фурната за 20-тина минути. А след това идва удоволствието от хапването!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта