Регистрация

Медени моркови на фурна



Медени моркови на фурна
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3588

Печени моркови с чесън, джинджифил и мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Печените моркови са полезна гарнитура и ястие, което веганите дори могат да обявят за основно. Децата доста харесват тази здравословна храна, особено когато любимото заешко меню е нарязано на апетитни гредички. Кулинарната влогърка Милена показва още една лесна и интересна рецепта за моркови на фурна, които могат да се похвалят с ароматна коричка от подправки.

Морковите се обелват и се нарязват на четвъртини. В купичка се смесват зехтин, джинджифил на прах, мед, сол и пипер. Хрупкавите тресчици се мажат с четка от всички страни със сместа и се редят без да се допират в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре се разпределят обелени скилидки чесън и ястието се запича на 200 градуса за 30-тина минути.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта