Регистрация

Маслени тарталети с крем и череши



Маслени тарталети с крем и череши
Трудно   |   Порции 8 броя   |   Видяна: 1446

Сладкиш с маслено тесто, портокалов сок, ликьор и череши.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.05.2018

Малки пайчета с плънка от сладкарски яйчен крем и сладко от череши правят Лора и Стоян, изпълнявайки рецепта за тарталети с плодове. Получават се маслени кошнички с коричка, в чиято сърцевина плодовете и млечната сладост си хармонират за създаването на уникален вкус.

Първо можете да видите как да си направите домашно сладко от череши. Бабините бурканчета или купеният мармалад от магазина ще ви спестят доста работа. Следва да се спретне тестото. В блендер се изсипва брашното, пудра захарта и се добавя студено масло. Всичко се смила заедно, а после в сместа влизат жълтъците и портокалов сок, за да се получи идеално тесто за пайове. То се разточва на кора, увива се във фолио и се прибира в хладилника.

Следва направата на крема - жълтъци се разбиват с малко мляко и брашно, а друго мляко се кипва със захар. Врялата смес се вкарва на тънка струйка при жълтъците, а след това всичко се кипва заедно до сгъстяване. Охладеното тесто се разточва и от него се изрязват еднакъв брой големи и по-малки кръгове. С големите се покриват дъното и стените на формички за пайчета или голяма форма за пай. После се пълни с крем и се поставят череши от сладкото. Захлупва се с по-малкото кръгче.

Сладкишите се пекат за 25-30 минути в долната част на предварително загрята на 170 градуса фурна. Ако печете голям сладкиш, увеличете времето за готвене с 8 минути. След това се изваждат от печката и се изчаква да се охладят добре преди разрязване.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта