Регистрация

Мариновано свинско с домати и лук

Мариновано свинско с домати и лук
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2189

Печени свински пържоли с домашна марината.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свински пържоли (или свинско месо без кост)
  • 3 глави лук
  • 3 големи домата
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лют пипер
  • босилек на прах
  • мащерка на прах
  • сминдух на прах
  • чесън на прах
  • 2 с.л. лимонов сок
  • сол на вкус
  • 1 ч.л. захар
  • растителна мазнина

Начин на приготвяне:

1. Обелете лука и го нарежете на едро. Същото направете и с доматите.

2. В блендер пюрирайте доматите с лука, лимоновия сок и подправките.

3. Обтрийте свинското месо с ароматния сос и го приберете в хладилник. Мариноването продължава между 1 и 10 часа.

4.1. Ако ще готвите на тиган или грил, сгорещете като намазните с малко олио или зехтин. Печете пържолите двустранно, като не изтривате полепналата по тях марината.

4.2. Ако ще печете в тавичка на фурна, първо загрейте фурната на 180 градуса. Изсипете маринатата на дъното на тавичката, отгоре наредете пържолите и покрийте с алуминиево фолио. Гответе 1:20 часа, отстранете фолиото и оставете да се запече още 15 минути.

4.3. Можете да направите пържолите и в уред за готвене на пара. Подредете ги върху решетката и гответе 10 минути на 250 градуса, после още 10 минути на 220 градуса.

И в трите варианта ще получите различен вкус. Опитайте!

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта