Регистрация

Мариновани свински шишчета с хлебен чеснов сос

Мариновани свински шишчета с хлебен чеснов сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1141

Шишчета от свинско със сос от хляб и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г свинско филе
  • 2 ч.л. семена фенел
  • сол
  • 2 ч.л. семена кориандър
  • 4 с.л. зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • средата на голяма филия хляб
  • 1,5 с.л. лимонов сок
  • арабски хляб за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. В хладка вода накиснете 8 дървени шиша за 1 час.

2. Свинското нарежете на хапки. Постарайте се да са със сходна правоъгълна форма и големина. Пресипете в купа.

3. Сгорещете сух тиган и запечете в него фенела и кимиона за 30-40 секунди - докато усетите ароматите им. След това скълцайте в хаванче или смелете с кафемелачка и залейте с лъжица зехтин. Разбъркайте.

4. С получената смес залейте свинското, разбъркайте и оставете да се маринова за 1 час.

5. Чесновата паста направете като намачкате чесъна с 1/2 с.л. сол на паста. Средичката хляб накиснете във вода. После отцедете хубаво и добавете към чесъна. Разбъркайте до състоянието на крем. После една по една добавете три с.л. зехтин, като разбърквате. На финала добавете между 1 и 3 лъжици вода, за да се получи желаната консистенция. Подправете с лимоновия сок и сосът е готов.

6. Свинското нанижете на шишчетата, посолете добре и печете на добре сгорещен грил или наребрен тиган за 10 минути общо от всички страни. Веднага след махане от огъня намажете с част от чесновата паста.

7. Сервирайте върху арабски питки с останалата чеснова паста, зеленчуци и сосове по желание.

 

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта