Регистрация

Мариновани люти телешки хапки със зеленчуци

Мариновани люти телешки хапки със зеленчуци
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3174

Пикантно мезе за червено вино с телешко и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешко филе
  • 2 глави лук
  • 1 тиквичка
  • 2 чушки
  • 2 стръка зелен лук
  • авокадо (по избор)
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.ч. вода

За маринатата:

  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • ½ ч.л. черен пипер
  • соев сос
  • сос барбекю (или друг сос по желание)
  • 30 мл червено вино

Начин на приготвяне:

1. Смесете продуктите за маринатата, начукайте телешкото, нарежете го на ленти, овъргаляйте в маринатата, изсипете всичко в найлонов плик и дръжте в хладилника за една нощ.

2. Нарежете зеленчуците на големи парчета (не ги ситнете, защото ако са по-малки ще загорят докато се пече телешкото).

3. Сложете в тава с капак, сипете 1 ч.ч. вода и задушавайте 30 мин на слаб огън.

4. Пресипете в тава и запечете на сина фурна за 15 мин.

5. Сервеирайте с чаша червено вино.

 

Снимка: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта