Регистрация

Мариновани гъби с карамфил

Мариновани гъби с карамфил
Лесно   |   Порции 5-6 бурканчета   |   Видяна: 996

Гъби в буркани с карамфил и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 кг гъби
  • 1,5 л вода
  • 4 с.л. оцет
  • 100 г захар
  • 100 г сол
  • 10-тина зърна черен пипер
  • 1 ч.л. канела на прах
  • 10-тина клонки карамфил
  • 5-6 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Смесете водата с карамфила, канелата, пипера, солта и захарта. Кипнете и махнете от огъня. Добавете оцета.

2. Докато марината се охлажда измийте гъбите. Ако са прекалено големи, ги разполовете. Ако са по-малки - оставете ги цели.

3. Почистените гъби пуснете в маринатата, кипнете, намалете огъня и оставете да къкрят 40-50 минути.

4. Разпределете гъбите в стерилизирани буркани. Отгоре долейте маринатата и на финала сложете по лъжица зехтин за запечатване. Завъртете капачките и съхранявайте на хладно.

Можете да използвате като добавка към ястия и салати или за директно хапване.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта