Регистрация

Макарони с аспержи

Макарони с аспержи
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1425

Вегетарианска паста със зеленчуци, босилек и пармезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г макарони (или друг вид паста по избор)
  • 120 г аспержи
  • 1 глава лук
  • жълта, червена и зелена чушка (можете да използвате само един вид, но так е по-шарено; чушките трябва да са малки или сложете по половинка от всяка)
  • 4 скилидки чесън
  • босилек (най-добре 56 листа пресен)
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1,5 с.л. балсамов оцет
  • 8 с.л. зехтин
  • 50 г рендосан пармезан

Начин на приготвяне:

1. Сварете макароните според описанието на опаковката.

2. Докато те се варят наситнете лука, чушките нарежете на тънки полумесеци, а аспержите кипнете съвсем кратко в подсолена вода. Ако са прекалено големи ги нарежете по дължина след варенето.

3. Сварените макарони отцедете през гевгир и шокирайте под студена течаща вода.

4. Сгорещете 4 с.л. от зехтина и запържете вътре лука. Щом започне леко да потъмнява, добавете чушките и аспержите и гответе още 2 минути. После изсипете и макароните. Отгоре добавете пресиран или стрит на паста чесън, наситнен босилек и подправки на вкус. Гответе 5 минути при непрестанно бъркане.

5. Накрая залейте с балсамикото и останалия зехтин, размешайте и прехвърлете в индивидуални порции. Тях поръсете с пармезан и по желание украсете с маслини, чери домати, резени бекон, листенца босилек или каквото ви хрумне.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта