Регистрация

Лешникови маслени бисквити с шоколад

Лешникови маслени бисквити с шоколад
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 4825

Домашни бисквитки с лешници и шоколадови парченца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 и ½ чаши обикновено брашно
  • ¾ ч.л. сода бикарбонат
  • ½ ч.л. бакпулвер
  • ½ ч.л. сол
  • ½ чаша неподсолено масло, на стайна температура
  • 1 чаша лешниково масло*
  • ½ чаша пудра захар
  • 1 голямо яйце, на стайна температура
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 чаша парченца черен шоколад**

* Аз направих собствено лешниково масло, като препекох 1 чаша цели лешници и ги смлях заедно с 4 с.л. зехтин.

** В оригиналната рецепта трябва да има 2 чаши парченца шоколад. Намалих количеството наполовина, след като прочетох ревюта, че тестото не може да побере всичките парченца шоколад. Една чаша се вмести перфектно.

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното, содата бикарбонат, бакпулвера и солта заедно в средно голяма купа и оставете настрани.

2. С помощта на електрически миксер, разбийте маслото, пудрата захар и кафявата захар заедно, докато получите лека и пухкава смес. Добавете лешниковото масло и разбъркайте добре. Разбийте вътре яйцето и ванилията. Слагайте постепенно брашното, докато се смеси добре, а след това разбъркайте вътре парченцата шоколад. Покрийте и сложете бисквитеното тесто в хладилник за поне 2 часа.

3. Загрейте фурната на 175 градуса. Застелете 2 тави за печене с алуминиево фолио. С помощта на супена лъжица, сипете малки топчета тесто в подготвените тави, на около 3 см едни от други.  Печете тавите с бисквитите една по една, докато бисквитките станат златисто кафяви, около 12-14 минути. Оставете ги да се охладят върху тавите за около 5 минути, преди да ги прехвърлите върху решетка да се охладят напълно. Получават се около 50 курабийки.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта