Регистрация

Лесна салата от домати с хляб



Лесна салата от домати с хляб
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1475

Салата с домати, босилек, хлебни трохи и меден дресинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.06.2017

Традиционната салата Капрезе служи за вдъхновение при направата на едно питателно предястие с домати, което има сладникаво кисел вкус, хрупкав нюанс от запечени хлебни трохи и свеж аромат на босилек, чесън и риган. Ястието хем засища и радва с разностранност на аромати и вкусове, хем е нискокалорично и подходящо за междинно прихапване или леко основно по време на диети.

Първо се правят хлебните трохи, които носят неустоимата хрупкавост на блюдото. За тях няколко филии хляб се завъртат в блендера докато станат на трошици, а после се смесват със сол, пипер, зехтин, наситне лук (по възможност шалот) и намачкан на паста чесън. След това се разпределят в тава, застлан с хартия за печене и влизат във фурната докато придобият златист цвят и изкусителна твърдина.

А докато те се пекат остава да нарежем доматите на кубчета и да ги разпределим в индивидуални чинии. После заливаме с лесен и бърз дресинг от мед, балсамов оцет и зехтин, поръсваме с вече готовите трохи и накъсани листенца пресен босилек. Готово е за сервиране!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта