Регистрация

Лесна домашна торта за начинаещи

Лесна домашна торта за начинаещи
Средно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 2175

Сладкиш със сиропиран в масло блат и покривка от бита сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 15 г масло
  • 3 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.л. сода, погасена в оцет
  • 1 ч.ч. брашно
  • 2 с.л. какао
  • 50 мл мляко

За сиропа:

  • 300 г масло
  • 1,5 ч.ч. захар
  • 3 с.л. царевично нишесте
  • сока и кората на 1 лимон

За топинга:

  • 400 мл животинска сметана
  • 150 г пудра захар
  • плодове по избор за украса
  • лимонов сок за запазване свежестта на плодовете

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата за блата със захарта, добавете какаото, огасената сода, маслото на стайна температура и млякото и бъркайте до пълна хомогенност. Накрая постепенно вкарайте и брашното в тестото. Намаслете кръгла тава и след това набрашнете. Изсипете вътре сместа и печете на 180 градуса до готовност. Отнема около 35 минути.

2. Стрийте маслото със захарта докато се образуват маслени трохи. Направете на рядка каша с вода царевиното нишесте и добавете в него маслената смес. Изсипете лимоновия сок и добавете лимоновата кора. Разбъркайте хубаво. След като блата се охлади, го надупчете с вилица и сиропирайте със сместа.

3. Разбийте сметаната до гъста и гладка пяна. Постепенно вкарайте в нея пудра захарта, като захарта разбърквате с лъжица, а не с миксер, за да не се спиха сметаната.

4. Намажете тортата със сметановия крем и оставете в хладилник да се стегне.

5. Плодовете намажете с лимонов сок и подредете върху тортата.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта