Регистрация

Кюфтета от картофи и моцарела



Кюфтета от картофи и моцарела
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1336

Пържени картофени кюфтета със сос от заквасена сметана, чесън и копър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 18.04.2018

Различни картофени кюфтенца с рендосана в тях моцарела и наситнен пресен лук пържат Лора и Стоян, като панират крокетите в галета, за да имат наистина златна и апетитна хрупкава коричка. А за да са още по-вкусни, се сервират с чеснов сос от заквасена сметана, чесън и копър, в който по желание можете да добавите и щипка лют пипер, която да донесе деликатна пикантна нотка.

Първо сваряваме картофите, а след това с кърпа и ръкавици ги белим докато са врели. После се намачкват на пюре, добавя се рендосаната моцарела (можете да използвате вместо нея кашкавал, ементал, гауда и дори синьо сирене), сол и пипер на вкус, наситнен пресен или див лук, галета и едно яйце. С шпатула се оформя картофено тесто от сместа и се оставя да се охлади.

От картофената смес се оформят сплеснати кюфтета, овалват се в галета и се пържат в сгорещен зехтин, но не на маслена баня. Кюфтенцата се сервират със сос, който можете да приготвите като смесите купичка заквасена сметана с намачкан чесън, наситнен пресен копър, сол, черен и лют пипер. По апетитно е кюфтачето, ако си го топнете в сосче преди отхапване.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта