Кюфтета от картофи и моцарела
Пържени картофени кюфтета със сос от заквасена сметана, чесън и копър.
Бон Апети
Излъчен на 18.04.2018
Различни картофени кюфтенца с рендосана в тях моцарела и наситнен пресен лук пържат Лора и Стоян, като панират крокетите в галета, за да имат наистина златна и апетитна хрупкава коричка. А за да са още по-вкусни, се сервират с чеснов сос от заквасена сметана, чесън и копър, в който по желание можете да добавите и щипка лют пипер, която да донесе деликатна пикантна нотка.
Първо сваряваме картофите, а след това с кърпа и ръкавици ги белим докато са врели. После се намачкват на пюре, добавя се рендосаната моцарела (можете да използвате вместо нея кашкавал, ементал, гауда и дори синьо сирене), сол и пипер на вкус, наситнен пресен или див лук, галета и едно яйце. С шпатула се оформя картофено тесто от сместа и се оставя да се охлади.
От картофената смес се оформят сплеснати кюфтета, овалват се в галета и се пържат в сгорещен зехтин, но не на маслена баня. Кюфтенцата се сервират със сос, който можете да приготвите като смесите купичка заквасена сметана с намачкан чесън, наситнен пресен копър, сол, черен и лют пипер. По апетитно е кюфтачето, ако си го топнете в сосче преди отхапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ