Регистрация

Кошнички с ягодов крем и сметана



Кошнички с ягодов крем и сметана
Трудно   |   Порции 6   |   Видяна: 1261

Лимонови кошнички с крем от ягоди и сметанова украса.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 17.04.2018

Голям ягодов пай със сметана или малки плодови пайове с апетитна червена плънка и сметанова декорация приготвят Лора и Стоян, като следват традиционна рецепта за сладки тарталети. Можете да ги направите в какъвто размер искате, както и да украсите по желание.

Първо се прави тесто за тарталети като размекнато на стайна температура масло се разбива с миксер с пудра захар. После се добавят яйца и щипка сол и се разбива още до получаването на крем. Добавя се лимонова кора за аромат, а след това и брашното. Тук вече миксерът не е нужен и тестото се дозамесва с шпатула. Оформя се на сплесната кора и се прибира в хладилник, за да се стегне маслото. След това се разточва на набрашнен плот и от него се изрязват нужните формички.

Основата за тарталетте се пече, като се покрива с лист хартия за печене и отгоре се изсипва морска сол. Така кошничките няма да се надуят. След 10-тина минути листът със солта се маха и чашките се допичат до позлатяване на ръбовете.

Ягодовият крем се прави като се нарязват ягоди и се кипват в компанията на портокалов ликьор, захар и лимонов сок. В друг съд се смесва царевично нишесте със студена вода и след това се добавя като сгъстител в крема. Ягодовата плънка се излива в изстиналите тарталети и се оставя да стегне. По желание можете да поднесете сладкишите с бита животинска сметана със захар, смесена с разбъркана заквасена сметана с ванилова захар. Ако желаете този крем можете да вкарате в пош и с него да оформите розички. Или пък просто да гребнете с лъжица и да изсипете като куличка върху десерта. Ако искате още цветове, добавете и пресни листенца мента непосредствено преди сервирането.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта