Регистрация

Кошнички от авокадо със скариди



Кошнички от авокадо със скариди
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 1162

Лятна парти салата със скариди и авокадо в сирене рикота.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Слънчеви поздрави от усмихната влогърка Диана Митова-Попова - Диди получаваме от морето, където компанията от възрастни с деца се отдава на кулинарно табиетстване и оставят на вещата в готвенето Ди да направи едно глезоранско предястие, достойно за слънчевия купон. Това е салата от скариди, с която може да се изпие чаша добре охладено бяло вино, за да си каже компанията "наздраве" в жарките часове от деня.

Първо в тиган се разтапя масло, а в него се изсипват около 30 скариди. Опитайте със сурими - също става. Още преди да са хванали срамен загар, скаридите се поливат с малко бяло вино и след като алкохолът се изпари, можете да ги извадите. Тъй като Диди не се ангажира с грамажи и количества, за 30 скариди ще ви стигнат около 50 грама масло и още толкова милилитри вино. Преди да ги извадите от тигана, можете директно върху тях да пресирате 2 скилидки чесън. Само ако няма да пречи на дъха и летните свалки.

Следва в купичка да се изсипе сирене рикота, да се отделят част от скаридите за украса, а останалите да се нарежат и добавят при рикотата. После се изсипва в купата и наситнен пресен копър, като можете да отстраните стеблата, за да не носят жилавост на ястието. Отделно се почиства авокадо. 3-4 плода са достатъчни. Ако сте ентусиасти, можете да си запазите корите от плодовете и да поднесете в тях салата - хем се мие по-малко посуда след хапване, хем изглежда по-добре. Месестата част на авокадото се нарязва на кубчета доколкото е възможно и се полива със сока от половин лимон. После и тя влиза при салатата.

Подправя се със сол на вкус, ако искате нещо по-ексцентрично можете да добавите черен пипер или няколко капки лют сос. А накрая се поднася, украсена със заделените скариди. По резен лимон и листенце прясна подправка като босилек например ще стои много добре.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта