Корейски ориз с яйце и зеленчуци
Телешка кайма с гъби, зеленчуци и соеви кълнове.
Необходими продукти:
- 400 г спанак
- 300 г гъби
- 200 г соеви кълнове
- 1 краставица
- 2 малки тиквички
- маруля
- 2 моркова
- 400 г телешка кайма
- 2 яйца
- черен пипер
- сол
- сусамово олио
- люта соева паста или лют сос по избор
- 2 порции варен ориз
Начин на приготвяне:
1. Нарежете краставицата на тънки филийки и ги накиснете в подсолена вода за 30 мин. Отцедете напълно и заделете.
2. Сварете спанака и соевите кълнове поотделно за 10 мин. Отцедете напълно и овкусете със сол.
3. Нарежете гъбите и тиквичките на тънки филийки и и ги запържете в олио.
4. Запържете телешката кайма в олио с малко сол и черен пипер на вкус.
5. Нарежете или накъсайте марулята наситно.
6. Запържете яйцето до желаната готовност.
7. Сложете всички продукти в купа, върху сварен ориз и поднесете, поръсено със сусамово олио и люта соева паста.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ