Регистрация

Кокосови сладки по филипински

Кокосови сладки по филипински
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 4640

Вкусен ордьовър с кокос и захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ ч. ч. захар
  • 2 чаши оризово брашно
  • вода
  • семена сусам, леко запечени, за да се извлече аромата им
  • прясно настърган кокос

Начин на приготвяне:

1. Сложете вода в дълбока тенджерка да заври.

2. Запечете в малък тиган или тенджерка малко семена от сусам до златисто. Охладете ги и ги смесете със захарта.

3. Сложете оризовото брашно в дълбока купа. Постепенно добавете към брашното достатъчно вода, че да се получи меко тесто. Размесете, за да стане тестото гладко.

4. Оформете от тестото топчета с размери 5-7 см. и ги сплескайте.

5. Пуснете няколко от плоските сладки от оризово брашно в кипящата вода да се посварят за няколко минути. Когато са готови, сладките изплуват на повърхността.

6. Извадете ги от водата с решетеста лъжица и ги отцедете като ги поставите върху суха чиста кърпа и ги притиснете с гърба на лъжицата.

7. Оваляйте сладките с настъргания кокос и от двете страни.

8. Наръсете ги със сместа от сусам и захар или ги поднесете като сложите захарната смес в отделна чинийка отстрани.

9. Сервирайте с допълнително настърган кокос и захар.

 

Източник: pensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 55

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта