Регистрация

Китайски спагети мисуа в сусамово олио

Китайски спагети мисуа в сусамово олио
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2624

Яйца, риба и зеленчуци плуват в екзотичните спагети.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 1/2 с.л. сусамово олио
  • 1/2 с.л. олио
  • 2 скилидки счукан чесън
  • 6 разполовени рибени топчета или филе от риба по ваш избор
  • 1/4 с.л. смлян бял пипер
  • 1 с.л. лек соев сос
  • 2 с.л. китайско оризово вино
  • 2 чаши пилешки бульон
  • 1/4 с.л. сол на вкус
  • 2 снопа спагети мисуа
  • една шепа накъсани листа от маруля (салата ромен или айсберг)
  • 2 твърдо сварени яйца, нарязани на филийки или на четвъртинки
  • шепа листа от кориандър
  • запържен чесън
  • щипка смлян бял пипер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте олиото в тенджера. Задушете чесъна на средно ниска температура докато започне да покафенява.

2. Добавете рибените топчета и пържете на силен огън около минута. Овкусете с белия пипер, соевия сос и оризовото вино. Гответе още минута.

3. Прибавете пилешкия бульон и оставете да заври.

4. Посолете на вкус и добавете спагетите и листата от маруля. Оставете на среден огън още около минута, като с клечки бъркайте спагетите докато се разделят.

5. Върху всяка купа сложете по едно яйце, малко листа от кориандър, зелен лук, пържен чесън и бял пипер.

6. Сервирайте веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта