Регистрация

Кекс на пара в два варианта



Кекс на пара в два варианта
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 2414

Какаови кексчета на пара с течна сърцевина и ванилови кексчета на пара с въздушна текстура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 02.08.2017

Два вида кексчета с много мека и въздушна сърцевина, които са точно като онези вкусни десерти, които познавате в изисканите заведения, се учим да правим от тази рецепта на Лора и Стоян. Ако предпочитате само единия вид - било то шоколадови мъфини с разтопен шоколад в средата, наподобяващи суфле или пък ванилови мини сладкиши с пухкава текстура - то си направете само него. Оказва се, че се приготвят доста лесно, а са такъв идеален десерт, че си заслужава да модифицирате тенджерата си така, че да е подходяща за готвене на пара, просто като й добавите решетка.

Основата на двата вида сладкиши е еднаква - яйце, захар, малко мляко, олио. Отделно брашно и бакпулвер. В белите кексчета се добавя ванилова захар, а в тъмните - какао на прах и шоколадов ковертюр за сърцевината. После се готвят в тенджера с вода, над която е поставена решетка за пара. Когато водата заври, съдът се захлупва с капак, а той се увива с кърпа. Кърпата попива водата, за да не се кондензира и падне в сладкишите, а капакът допринася за наистина висока темература на готвене.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта