Регистрация

Кекс за Коледа с мед и джинджифил

Кекс за Коледа с мед и джинджифил
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 2748

Джинджифилов сладкиш с маслено тесто и меден вкус.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 грама брашно
  • 250 грама масло
  • 250 грама захар
  • 250 грама мед
  • 300 мл мляко
  • 2 яйца
  • джинджифил (количество на вкус от корен - може пресен или сушен)
  • 2 ч.л. сода за хляб

Начин на приготвяне:

1. Разтопете на слаб огън маслото и го смесете със захарта и меда. Бъркайте постоянно до получаването на еднородна смес, като се стремите да не кипва.

2. Изсипете млякото след като сме смесили съставките и изчакайте да се загрее. Не спирайте да мешате.

3. Пресейте брашното заедно със содата.

4. Разбийте яйцата, смесете ги с охладената медена течност и след това при непрестанно разбъркване добавете сухите съставки. Сложете и джинджифил на вкус.

5. Намаслете и набрашнете формичка за печене на сладкиши, изсипете тестото вътре и печете в средата на предварително загрята на 160 градуса фурна за 1 час.

6. Направете теста с клечката за зъби или вилици и, ако сметнете, че кексът се е изпекъл, го извадете. Можете да поръсите с пудра захар.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта