Регистрация

Картофени крокети със свинско

Картофени крокети със свинско
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2604

Свински хапчици, запържени в хрупкави картофени кюфтенца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г картофи, нарязани на малки кубчета
  • 100 г смляно свинско месо
  • 50 мл прясно мляко
  • 1 с. л. сол
  • 1 с. л. черен пипер
  • 1 с. л. захар
  • ½ глава лук, ситно нарязан
  • магданоз
  • 2 с. л. брашно (разбъркано с 1 с. л. вода)
  • 1 яйце, разбито
  • галета
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Изпържете всички картофи в тиган, отцедете и ги намачкате с ръчна преса докато са още горещи. Разбъркайте ги с листата кориандър.

2. Сложете малко олио в един тиган и запържете лука, а когато омекне прибавете и свинското месо. Пържете докато станат готови.

3. Прибавете млякото, захарта, черния пипер и солта и разбъракйте добре, след което прибавете и брашното с водата.

4. Бъркайте докато се сгъсти и отделете настрана.

5. Вземете малка част от картофите и оформете на топче, направете с пръст дупка в средата и добавете 1 с. л. от свинското месо, след което запечатайте. Продължете по същия начин докато картофената смес свърши.

6. Изсипете трохите в една голяма чиния, а в отделна купичка разбийте яйцето.

7. Вземете едно картофено топче, потопете го в яйцето и след това го оваляйте в трохите.

8. Запържете картофения крокет в олио до златисто.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.10 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта