Регистрация

Картофен пай с масло и сирене

Картофен пай с масло и сирене
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1811

Хрупкава питка с плънка от картофи, яйца, сирене и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1 ч.ч. брашно
  • 70-100 г масло
  • 30 г рендосан кашкавал

За плънката:

  • 500 г картофи
  • 100 г масло
  • 200 мл прясно мляко
  • 200 г сирене
  • 4 яйца
  • 100 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Замесете тесто от маслото, брашното и рендосания кашкавал. Щом спре да се лепи по пръстите, го оформете на сплесната топка, увийте в стреч фолио и приберете в хладилник за половин час.

2. Сварете картофите и ги намачкайте с маслото и млякото. Добавете сиренето и яйчените жълтъци. Направете сравнително гладка смес.

3. Разбийте белтъците с щипка сол на сняг и ги смесете с картофеното пюре.

4. Намаслете тава и пуснете фурната да загрява на 190 градуса.

5. Разточете масленото тесто на тънка кора така, че да покрие дъното и борда на тавата. Разположете го в нея.

6. Изсипете картофената плънка и заравнете. Печете за 30 минути.

7. Рендосайте кашкавала и поръсете с него изпечения пай докато е още топъл. Ако трябва върнете го за 5-10 минути обратно във фурната.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
3
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта