Регистрация

Карамелена торта с ябълки



Карамелена торта с ябълки
Трудно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 3155

Сметанова торта с блатове от ябълки, крем от маскарпоне и карамелена глазура с орехи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 08.02.2017

Правим страхотна домашна торта с ябълкови блатове, аромат на ванилия, сладост на меласа, карамелена коричка и ядки както вътре, така и отвън. Започваме приготвянето на сладкарското изкушение от блата. Той се прави с настъргани зелени ябълки, смлени орехи, ванилия, меласа, сода, подправките канела и джинджифил, които си партнират страхотно с плодовете и разбира се традиционните брашно и захар. За него не е нужно дори да използвате миксер. И докато блатът, който после ще разделим на две, се пече, правим и крема.

За него смесваме маскарпоне със заквасена сметана, пудра захар и лимонова кора. След като блатовете са охладени, а сместа - разбита до хомогенност, слагаме единия блат във форма за сладкиши с регулиращи се стени и го мажем с половината от крема. После захлупваме с втория и намазваме и него с останалия крем. Оставяме да се стегне в хладилник.

Следва да направим и глазурата. За нея в касеролка карамелизираме захар, добавяме бренди, сметана и масло. Така имаме страхотен карамелен сос. После начукваме орехи, като по-дребния орехов прах си заделяме. Вадим тортата от хладилника, после и от формичката и мажем стените й с разбитата сметана. След това по тях полепяме едро счуканите орехи. Мажем отгоре с карамеления сос и поръсваме с ореховия прах по краищата.

Готово! Вижте как точно се прави във видеото! 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта