Регистрация

Канелен кекс с ябълки и овесени ядки

Канелен кекс с ябълки и овесени ядки
Лесно   |   Порции 12   |   Видяна: 1780

Плодов кекс с масло, канела и карамфил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г брашно
  • 100 г овесени ядки
  • 1,5 ч.л. бакпулвер
  • 0,5 ч.л. сода
  • 250 г захар
  • 1 пакет ванилова захар
  • 3 ябълки (с червени май става по-добре)
  • 80 мл мляко
  • 80 г масло
  • 2 яйца
  • 1,5 ч.л. канела
  • 2 щипки карамфил на прах

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата със захарта, след това добавете маслото и млякото. По-добре използвайте миксер.

2. После в сместа сипете овесените ядки, брашното (постепенно), содата и бакпулвера, канелата и карамфила. Миксвайте до получаването на гладка смес.

3. Обелете ябълките и ги почистете от сърцевината. Две от тях рендосайте, а една нарежете на кубчета. Добавете в тестото и разбъркайте на ръка.

4. Намаслете и набрашнете формичка за кекс или мъфини и изсипете вътре сместа. Печете на 180 градуса за 30-40 минути. Половин час след началото проверете с клечка за зъби сладкиша. Не го правете обаче по-рано, защото може да спихне.

5. След охлаждане извадете от формичката и по желание поръсете с пудра захар.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта